Open Kerk: Duo Vanouds brengt liederen als vanouds

Datum: 17-08-2024  

Zaterdagmiddag 17 augustus mogen de bezoekers van de Open Kerk niet alleen luisteren naar mooie liederen, maar ook met het duo Vanouds meezingen met populaire songs, veelal uit de vorige eeuw, die ook nu nog steeds veel te horen zijn.

Veronie van Duren (links) en Netty van der Meijde

Netty van der Meijde (zang) en Veronie van Duren (zang en piano) zijn twee Ruurlose buurvrouwen die op een mooie oktoberdag in 2021 besloten om eens te kijken of zij een muzikale klik hadden. Die hadden ze! Sindsdien treden ze regelmatig op.

Ze begonnen destijds met Engelstalige songs, maar hun repertoire breidde zich al snel uit met veel Nederlandstalige liederen.
Zo zingen ze nu liedjes van Lenny Kuhr tot Elton John, van Boudewijn de Groot tot Ramses Shaffy en Adele en van alles daar tussenin en omheen.

Het wordt zaterdagmiddag 17 augustus een feest der herkenning, zoals de naam van het duo – Vanouds – belooft. Bezoekers krijgen een programma met alle liederen die ten gehore worden gebracht.

‘De geheimen van de Dorpskerk’

De Dorpskerk is zaterdag geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Vanouds zingt vanaf 15.00 uur. Ervoor en erna kan iedereen de kerk bezichtigen aan de hand van een notitie met ‘De geheimen van de Dorpskerk’.
Natuurlijk kan men in de Stiltehoek ook een kaarsje aansteken en gewoon even stil zijn.

De entree tijdens de Open Kerk op zaterdagmiddag is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het volledige programma van de Open Kerk op de zaterdagen in deze zomer staat op de website van de kerk.

In de zomer is de Dorpskerk elke zaterdagmiddag open