Benefietconcerten voor Oekraïne

Datum: 10-08-2024  

De Stichting Soloveyko (nachtegaal in het Oekraïens) organiseert in de maand augustus 10 concerten verspreid over Nederland en uitgevoerd door het Chamber Ensemble Kyiv.
De concertserie wordt gestart op zaterdag 10 augustus in de Gudulakerk in Lochem. Aanvang 20.00 uur.

Chamber Ensemble Kyiv

Het Chamber Ensemble Kyiv is een pianokwintet met topmusici die bekende en onbekende werken zullen spelen.
Door deze concertserie krijgen de musici een tijdelijke ontheffing voor deelname aan het leger en met de instemming van hun werkgever in Oekraïne krijgen zij een visum om hun land tijdelijk te verlaten.

Oekraïne hecht heel veel waarde aan onderwijs en cultuur. De musici spelen wekelijks een nieuw programma, ondanks de erbarmelijke omstandigheden waaronder dit moet gebeuren.
‘Wij laten ons niet klein krijgen en muziek is een belangrijke levensader’, dat is hun motief om te blijven spelen.

Stichting Soloveyko

De stichting is blij dat ze deze concertserie kunnen organiseren en ze zijn de locaties en bijhorende organisaties zeer dankbaar voor hun medewerking. Het beloven mooie concerten te worden.
Hieronder vind je de locaties en data waarop gespeeld wordt.

De benefietconcerten hebben gratis toegang, maar vragen een vrijwillige bijdrage.
De gelden worden benut voor goede doelen in Oekraïne en een klein deel is ter ondersteuning van de musici. Mocht je niet kunnen komen en toch een bijdrage willen geven: zie daarvoor de website stichting-soloveyko.nl

Je helpt hen door te komen, een bijdrage te leveren en ook door dit bericht door te sturen binnen je eigen netwerk van muziekliefhebbers.