Pinksterviering Muziekcentrum Borculo

Datum: 28-05-2023  Tijd: 10:30
Predikant: ds. J. Lieftink - Ds. A.J. de Hoop, ds. J. Struijk en Ds. C. Janssen

Er is in het Muziekcentrum in Borculo, Haarloseweg 7 een Pinksterviering van de gezamenlijke kerken van Berkelland. U wordt van harte uitgenodigd om bij deze dienst aanwezig te zijn.
Tijdens deze dienst wordt er gecollecteerd; de eerste collecte is voor Stichting Taalcontact Borculo, de tweede is voor de kerk. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met een kopje koffie of thee.

Toelichting op de collecte

Kerk in Actie

Bijbels zijn in Egypte lang niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Veel christelijke gezinnen hebben geen geld om een bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie lezen tienduizenden kinderen tóch Bijbelverhalen. Kerken delen wedstrijdboekjes uit waarin ieder jaar een ander Bijbelboek wordt behandeld. Bij elk hoofdstuk moeten ze een aantal vragen beantwoorden en daar helpen hun ouder(s), broer of zus bij mee. Zo gaat de hele familie aan de slag met de Bijbel. De competitie wordt afgesloten met een groot festival op verschillende plekken in Egypte. Kerken uit het hele land komen er met hun kindergroepen naar toe voor een wedstrijd over wat de kinderen thuis hebben geleerd.