Dialectdienst in De Sprankel

Datum: 30-04-2023  Tijd: 10:00
Predikant: ds. G.J. Heuver (Heerde)

Dialectdeenst

Op zundag 30 april is d’r weer een dialectdeenst in onzen eigen spraoke met als veurganger ds. Gerrit Heuver uut Heerde. Wi’j bunt dan um 10.00 uur in de Sprankel te Ruurlo.
“Grond onder de vuute” is ’t thema van dissen deenst.

Veur een ieder van ons is ‘t belangriek da’w vaste groond onder de vuute hebt, zodat wi’j ons better kunt weren tegen invloeden dee ons dagelijks bedreigt. Ai’j een goeien basis hebt stao‘j starker in ‘t leaven en dan ku’j d’r ok better tegen.
Die basis wurt deur onzen Heer e’geven met weurde en gebed.

De streektoal wordt nog daaglijks e sprok’n deur veural leu dee hier geboren en getogen bunt in ‘t Nedersaksische deel van Nederland. het is dan ok eigenlijk een kleine stap um ok ons geleuf in een taal te beleaven dee ons van kinds af an met de papleppel is in e’geven.

Dialectdienst

Op zondag 30 april vieren we weer een dienst in onze eigen streektaal met als voorganger ds. Gerrit Heuver uit Heerde. We zijn dan om 10.00 uur in de Sprankel.
“Grond onder de vuute” is het thema van deze dienst.

Voor iedereen is het belangrijk om vaste grond onder de voeten te hebben om beter bestand te zijn tegen invloeden die ons dagelijks bedreigen. Hierdoor staan we sterker in ons leven en kunnen we ons beter weren. Die basis wordt ons door onze Heer gegeven in woord en gebed.

De streektaal wordt nog dagelijks gesproken door vooral mensen die geboren en getogen zijn in het Nedersaksische deel van Nederland. Het is dan in feite ook een kleine stap om ook ons geloof in een taal te beleven die ons van kinds af aan met de paplepel is ingegeven.

De dialectcommissie van PG Ruurlo- Barchem,
Greetje van Zadelhoff, Rita van den Berg en Jan Bouwmeester

Toelichting op de collecte

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor meer dan 100.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Wij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Natuurlijk kunt u uw giften voor bovenstaand project ook storten op de bankrekening van de diaconie: NL24 RABO 0309 6260 48 onder vermelding van 30 april.
Uw gift voor de kerk kunt u overmaken naar NL50RABO0356700747.