Open Kerk: Orgelconcert door Gerard Wesselink

Datum: 20-07-2024  

De Dorpskerk kent een prachtig orgel, dat in 1840 werd gebouwd door Johannes Heinrich Holtgräve.
Niemand die de klanken van dit orgel beter kent dan Gerard Wesselink. Hij is al vele jaren de eerste organist van de Dorpskerk.
Tijdens de Open Kerk op zaterdagmiddag 20 juli geeft Gerard vanaf 15.00 uur een concert.

Gerard Wesselink wordt niet alleen gewaardeerd als de eerste organist van de Dorpskerk in Ruurlo maar ook in de Oude Helenakerk in Aalten begeleidt hij de samenzang.

Hij neemt al vanaf zijn 13e jaar met enthousiasme plaats op de orgelbank. Velen kennen hem nog uit de tijd dat hij het orgel in Haarlo bespeelde. Later was hij vele jaren de organist in de voormalige Gereformeerde kerk De Hoeksteen in Barchem. Nog steeds begeleidt hij naast de samenzang de cantorij van de Protestantse Gemeente in de Dorpskerk.

Voor kenners van kerkorgels melden we dat het Holtgräve orgel in de Dorpskerk een orgel is met hoofdwerk met aangehangen pedaal met een omvang van 1.5 octaaf. Daarnaast nog een bovenklavier voor de zachtere stemmen. Het orgel wordt geprezen om zijn heldere zangrijke klank. Iedereen kan die klanken zelf horen op zaterdagmiddag 20 juli.

 ‘De geheimen van de Dorpskerk’

De Dorpskerk is zaterdag geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Het concert begint om 15.00 uur.
Ervoor en erna kan iedereen de kerk bezichtigen aan de hand van een informatieblad met ‘De geheimen van de Dorpskerk’. Natuurlijk kan men in de Stiltehoek ook een kaarsje branden.

In de zomer is de Dorpskerk elke zaterdagmiddag open