Kunst in de Dorpskerk

Datum: 10-11-2024  

Schilderijen van Arlette Ruelens

…. alleen op zondagmiddag 10 november te zien

Zondagmiddag 10 november is er in de Dorpskerk een heel bijzonder muziektheater. Je hoort onder de titel ‘Bevroren tranen’ Schuberts ‘Winterreise’ in een verrassende transcriptie door acteur Gerard Zuyderhof en het Anido Gitaarduo.
Arlette Ruelens is een van de twee gitaristen. Zij is niet alleen een heel goede musicus, maar ook een getalenteerd schilderes.
Zij exposeert op 10 november vanaf 14.15 uur een aantal van haar schilderijen voor de concertbezoekers in de Dorpskerk.

Arlette Ruelens (België) genoot een opleiding aan het Provinciaal Instituut voor Kunstonderwijs te Hasselt (België), waar zij de afdelingen schilderen en monumentaal schilderen volgde.
Daarna volgde zij de opleiding klassiek gitaar aan het conservatorium in Zwolle.
Voor haar schilderijen maakt zij voornamelijk gebruik van acrylverf en tempera op papier. Ze creëert abstracte vormen in lichte kleuren geaccentueerd met bogen en lijnen.

Zij zegt daarover: “Ik begin vanuit het niets… kijk naar het witte papier voor me. De ene keer komt er een kleur in me op, die dan de hoofdkleur wordt, de andere keer een beweging…
Daarna is het een kwestie van zoeken naar harmonie tot het werk ‘voltooid’ is

Bezoekers aan het concert ‘Bevroren tranen’ kunnen zondagmiddag 10 november genieten van haar talenten als gitarist én als kunstschilder.

Om de expositie te kunnen bekijken is de Dorpskerk al open om 14.15 uur. Ook na afloop van het concert is de expositie nog te zien. Dan kan onder het genot van een drankje ook worden nagepraat.
Het concert begint om 15.00 uur en duurt ruim een uur. Er is geen pauze.

Kaarten voor het concert, inclusief expositie, zijn vanaf 25 oktober te koop ad € 15,00 (inclusief een drankje) bij

  • de VVV aan het Kerkplein in Ruurlo (voorverkoop), of
  • bij binnenkomst in de Dorpskerk.
Arlette Ruelens – Vier seizoenen