Kerkdienst in de Dorpskerk – Kerstdienst

Datum: 25-12-2023  Tijd: 10:00
Predikant: ds. A.J. de Hoop

Kerstdienst, met medewerking van de Cantorij.
U wordt van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd.
De eerste collecte is voor Noodhulp aan kinderen in Oekraïne. Onze kerk heeft vorige maand ook meegedaan aan een huis-aan-huis-collecte (zie Collecte voor kinderen in Oekraïne).
De tweede collecte is voor onze kerk.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie/thee of fris te drinken.

De dienst is ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bloemen en liturgie

Lees waar de bloemen in deze dienst naartoe gaan en de liturgie van deze dienst door dit document te openen: 2023-12-25 Bloemen en Liturgie.

Toelichting op de collecte

Kerk in Actie: Help kinderen in Oekraïne de oorlog door

Iedereen in Oekraïne, van jong tot oud, is blootgesteld aan de gevolgen van de oorlog in het land. Maar de veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog en de ellende die dit veroorzaakt, bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen.

Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.

Help kinderen in Oekraïne de oorlog door. Doe je mee?

Meer lezen: kerkinactie.nl/kerstcollecte