Kerkdienst in de Dorpskerk

Datum: 30-06-2024  Tijd: 10:00
Predikant: ds. A.J. de Hoop

Zondagse eredienst. Je wordt van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd.
De eerste collecte is voor Kerk in Actie – Actie Vakantietas.
De tweede collecte is voor onze kerk.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie/thee of fris te drinken.

De dienst is ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bloemen en liturgie

Lees waar de bloemen in deze dienst naartoe gaan en de liturgie van deze dienst door dit document te openen: 2024-06-30 Bloemen en Liturgie.

Toelichting op de collecte

Kerk in Actie – Actie Vakantietas
Met de Actie Vakantietas kunnen kerkelijke gemeenten dit jaar opnieuw kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland verrassen met een vakantierugzak vol verrassingen.

Rugzak vol verrassingen
Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de Actie Vakantietas kunnen kerkelijke gemeenten deze kinderen verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie.

Blije gezichtjes
Verschillende gemeenten hebben al meerdere jaren meegedaan met deze actie. Een diaken zegt: “Je kunt als gemeente zo echt iets concreets doen voor kinderen die het moeilijk hebben, gewoon bij ons om de hoek.
De blije reacties van kinderen, de lach op hun gezicht, daar doe je deze actie voor. Zodat deze kinderen in de lange zomervakantie ook wat leuke dingen in het vooruitzicht hebben en hun zorgen een dagje kunnen vergeten.”

Meer informatie: Doe mee met de Actie Vakantietas