Kerkdienst in de Dorpskerk

Datum: 05-05-2024  Tijd: 10:00
Predikant: ds. H. Smits (Apeldoorn)

Zondagse eredienst; je wordt van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd.
De eerste collecte is voor Kerk in Actie – Noodhulp Oekraïne.
De tweede collecte is voor onze kerk.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie/thee of fris te drinken.

De dienst is ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bloemen en liturgie

Lees waar de bloemen in deze dienst naartoe gaan en de liturgie van deze dienst door dit document te openen: 2024-05-05 Bloemen en Liturgie.

Toelichting op de collecte

Kerk in Actie – Noodhulp Oekraïne
Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop.

Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.

Regionale hulpcentra geven kwetsbare kinderen – zoals in de frontlinie van Kharkiv – een veilige plek, delen voedsel en medicijnen uit aan iedereen die het nodig heeft en bieden hulp bij traumaverwerking.

Uliana: “Ik woon met mijn familie in Kharkiv. In de eerste maanden van de oorlog woonden we in het metrostation. Buiten was het gevaarlijk door alle beschietingen. Het was best eng toen we weer naar huis mochten. Zouden er nog meer bommen vallen? Alles is veranderd sinds de oorlog. Alle schoollessen zijn online, dat is heel saai. Iedereen maakt zich zorgen. Mijn ouders zijn altijd bang dat het luchtalarm afgaat en ik niet kan schuilen. De situatie in onze stad is slecht, de wegen zijn kapot en we kunnen nauwelijks aan eten komen. Ik kan niet wachten tot de oorlog voorbij is.”

Meer lezen: kerkinactie.nl/oekraine.