Wil Kok en Désiree Langelaar spelen in de Dorpskerk

Datum: 29-07-2023  

Zaterdagmiddag 29 juli staan de deuren van de Dorpskerk weer open.
Tussen 14.00 en 16.00 uur laten Wil Kok (vleugel) en Désiree Langelaar (dwarsfluit) de bezoekers genieten van sfeervolle muziek.

Deze twee musici spelen al sinds 2008 regelmatig samen, Wil op orgel en/of piano, Désiree op dwarsfluit. Zij spelen afwisselend tijdens kerkdiensten in de Willibrorduskerk en bij de zomeropenstellingen van de kerk in Borculo en in de Dorpskerk in Ruurlo.
Wil Kok heeft tot 2012 altijd orgelles gehad. Désiree heeft nog steeds les via het Segnokollektief van Gerlien Hilhorst.

Het repertoire van Wil en Désiree is voornamelijk barokmuziek van verschillende componisten, zoals Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann en Wolfgang Amadeus Mozart, maar je hoort ook de uit de 16e eeuw daterende melodie ‘Greensleeves to a ground’ in variaties door Carl Dolmetsch (1911 – 1997). Volgens overlevering zou ‘Greensleeves’ gecomponeerd zijn door Hendrik de VIII voor Anne Boleyn.

Wil Kok en Désiree Langelaar spelen gedurende de middag niet continu, maar met tussenpozen. Tussendoor hebben bezoekers de gelegenheid om de meer dan 700 jaar oude Dorpskerk te bezichtigen. In de kerk ligt een folder met informatie en een handleiding om de geheimen van de Dorpskerk zelf te ontdekken. Natuurlijk kan je ook gewoon even stil zijn in de Stiltehoek en daar een kaarsje branden.

De kerkdeuren staan open van 14.00 tot 16.30 uur.