Wereld Lichtjes Dag in Ruurlo

Datum: 09-12-2023  

Troostconcert op ‘Wereld Lichtjes Dag’ in Willibrorduskerk, Ruurlo

Koren Markant, AmaZing en 4 Inspiration verlenen medewerking

Wereldwijd wordt op 9 december tijdens ‘Wereld Lichtjes Dag’ stilgestaan bij ouders die een kind verloren hebben. Ook in de Willibrorduskerk in Ruurlo.
Op zaterdag 9 december is er een Troostconcert met medewerking van de koren Markant, AmaZing en 4 Inspiration. Voor aanvang kan iedereen van 19.00 tot 19.30 uur bij binnenkomst een herinneringsster maken. De sterren worden opgehangen in de boom, die zo het middelpunt zal vormen.

Een leven lang

Het verdriet om het gemis van een kind draag je een leven lang mee. Niet alleen de ouders worden getroffen, ook grootouders, broers en zussen worden diep geraakt als het leven van een kind als een bloem in de knop afbreekt. Het verlies betekent een breuklijn in het leven. Veel mensen dragen dat verlies meestal in stilte en diep van binnen met zich mee.
In onze wereld sterven dagelijks ook vele kinderen door honger, oorlog, natuurrampen of door uitbuiting. In grote verbondenheid zal daar wereldwijd aandacht voor worden gevraagd.

Wereldwijd

Op ‘Wereld Lichtjes Dag’ staat men stil bij al die kinderen die vroegtijdig het leven los moesten laten. Door het branden van een lichtje, krijgen deze kinderen een gezicht, en voelen hun dierbaren dat zij niet vergeten zijn. De wereldwijde verbondenheid van al die lichtjes is een gebaar van hoop en liefde. Ieder lichtje is een verhaal. Met mooie liederen, gedichten, verhalen en rituelen wil men iedereen troost bieden.
Wil men iemand persoonlijk herdenken?
Bij de ingang van de kerk liggen sterren met een hartje. Bij binnenkomst kunnen de bezoekers daarop de naam schrijven van degene die zij voor altijd in hun hart meedragen. Al die sterren zullen symbolisch stralen door ze te omringen met heel veel lichtjes. Na afloop van het concert mag de ster mee naar huis.

Er geldt een gratis toegang. Na afloop is er een collecte voor de onkosten.