Lidy Blaauw exposeert weer in de Dorpskerk

Datum: 19-05-2024  

Tijdens de Pinksterdagen  19 en 20 mei exposeert kunstenares Lidy Blaauw haar werk weer in de Dorpskerk. Dit gebeurt in het kader van de AtelierRoute Ruurlo Berkelland 2024, die door de Kunstkring Ruurlo wordt georganiseerd.
De expositie is op beide Pinksterdagen te bezichtigen van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De kunstenares is dan aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Lidy Blaauw is met haar atelier LBBL sinds een paar jaar werkzaam in Ruurlo.
Zij wil de inwoners van haar nieuwe woonplaats en andere geïnteresseerden graag laten zien wat haar als kunstenaar bezig houdt.
Lidy studeerde in 1985 af aan de Academie voor Beeldende kunsten in Breda in de studierichting Monumentale vormgeving/Schilderen. In 1994 – 1995 volgde ze de tweede- fase-opleiding Stedenbouwkundig Micromilieu aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Licht speelt als beeldend middel een belangrijke rol in haar werk.

Ruimtelijk werk

Lidy heeft zich toegelegd op ruimtelijk werk. Dat kan zowel monumentaal als klein ruimtelijk werk zijn. Bij groot monumentaal werk gaat zij uit van een idee, het materiaal en de plek waarvoor het kunstwerk bestemd is. Zij werkt veelal in opdracht van bedrijven en instellingen. Zo maakte zij o.m. voor Sigma Coatings in Uithoorn de installatie ‘Ruimte en Reflectie’ en een lichtobject in Zaandam in opdracht van EZW en de Gemeente Zaanstad. Een heel ander werk was het decor van de tragedie ‘Antigone van Sophocles’ in opdracht van de Utrechtse toneelgroep KNS. Haar klein ruimtelijk werk omvat vaak abstracte, kwetsbare beelden van meer bescheiden afmetingen.
(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

SEMEN – klein ruimtelijk werk
IMPONDERABILIA (alles wat onweegbaar is) – “De horizon van Drenthe laat bij nader beschouwing meer zien dan je verwacht. Blijf kijken en je “hoort” trompetten. Ze hebben zich verzameld en vertellen elkaar hun belevenissen. De geschiedenissen van wat is en was tekenen zich af aan de einder”
HET ARCHIEF – klein ruimtelijk werk
GEDENKRING – Deze ontwierp ik naar aanleiding van een eerder ontworpen urnengrafsteen
foto deel SEMEN – klein ruimtelijk werk
detailfoto SPIEGELKAMER BBB (Blauwbaards burcht)

Fotografie

Naast het maken van ruimtelijk werk schildert en tekent Lidy Blaauw, zowel abstract als figuratief. Fotografie is een andere discipline die haar boeit. Water is daarbij een steeds terugkerend onderwerp. Haar abstracte werken hebben een sterk grafisch karakter. Dat zal iedere bezoeker van haar expositie in de Dorpskerk meteen duidelijk zijn.

WATER en steen (1)
WATER en steen (2)