Elf zaterdagmiddagen Open Kerk met mooie muziek

Datum: 22-06-2024  

Vanaf 22 juni tot 31 augustus staan elke zaterdagmiddag de deuren van de Dorpskerk open en kunnen bezoekers de kerk bezichtigen en genieten van mooie muziek.

Al vele jaren zet de Protestantse Gemeente de deuren van de kerk uitnodigend open tijdens de zomermaanden. Dit jaar is er steeds om 15.00 uur een muzikaal optreden.

Tussen 14.00 en 16.30 uur kan men de 700 jaar oude Dorpskerk bezoeken om stil te zijn, een kaarsje aan te steken of van de gastvrouwen en -heren uitleg te krijgen over de lange geschiedenis van de kerk. Ook ligt er informatie over de ‘geheimen van de Dorpskerk’.

Start op zaterdag 22 juni met twee koren

Op 22 juni zingen het koor Markant en het Damesensemble AmaZing van 15.00 tot ongeveer 16.00 uur.
Sommige zangers zingen in beide koren en daarom leek het leuk deze keer samen een optreden te verzorgen. Beide koren zingen niet gelijktijdig, maar juist de afwisseling van het grote koor Markant en het iets bescheidener damesensemble, ieder met een eigen repertoire en eigen klant, maakt het tot een bijzonder concert.

Koor Markant

Markant zingt onder meer bekende liederen als ‘Down to the River to Pray’ en ‘Is er een Land’. AmaZing zingt gospel, musical en pop, van langzaam naar uptempo en van onbekend naar een meezinger.

Damesensemble AmaZing

Veel muziek

In de komende weken zijn er op zaterdagmiddag ook orgelconcerten, een djembe workshop, een concert met quatre-mains op de vleugel en een optreden van kinderkoor Sing-a-Song.

De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Klik hier voor het volledige zomerprogramma.