Dauwtrappen naar de oecumenische dienst op boerenerf

Datum: 09-05-2024  

Oecumenische kerkdienst in de open lucht op het erf van boerderij De Klooster.

De traditie van dauwtrappen op Hemelvaartsdag lijkt een beetje in de vergetelheid te raken. De Raad van Kerken roept echter iedereen op om op donderdag 9 mei toch weer de fiets (of auto) te pakken en naar boerderij De Klooster aan de Batsdijk 4 in Ruurlo te komen.

Je hoeft niet voor dag en dauw van huis te gaan. Koffie en thee staan klaar om 10.00 uur. De dienst begint om 10.30 uur.

Traditie

Op Hemelvaartsdag organiseert de Raad van Kerken Ruurlo-Barchem al vele jaren een oecumenische kerkdienst op het erf van boerderij ‘De Klooster’. Elk jaar komen er meer – vorig jaar ruim honderd – mensen naar de boerderij aan de Batsdijk 4 in Ruurlo.
Een dienst in de natuur blijkt aantrekkingskracht te hebben op veel meer mensen dan de gebruikelijke kerkgangers. Ook dit jaar verwacht de Raad van Kerken weer een grote opkomst.

Eerst koffie

Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur voor een gezellige ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers.
Om 10.30 uur neemt men plaats voor de dienst die wordt geleid door de ds. H. van Loon – Kuiper uit Doetinchem. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (Gld.) zorgt ook deze keer voor de muzikale begeleiding. Er kan volop worden gezongen. Met zo’n honderd enthousiaste zangers zijn de muziek en zang waarschijnlijk hoorbaar tot in het dorp.

Mooi weer?

De Raad van Kerken nodigt dus iedereen uit om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen naar de Batsdijk en er met z’n allen weer een feestelijke samenkomst van te maken.
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn – wat tot nu toe nog nooit het geval was! – dan wijken we uit naar de Dorpskerk. Ook daar staat dan de koffie klaar om 10.00 uur.

De oecumenische dienst op het boerenerf is helaas niet te volgen via kerkdienstgemist.nl, omdat op de boerderij niet de apparatuur voor een uitzending beschikbaar is.