Oecumenische dienst in de St. Willibrordus kerk

Datum: 03-12-2023  Tijd: 10:00
Predikant: Pastor Mia Tankink

1e Advent, Oecumenische viering in de St. Willibrorduskerk, m.m.v. het Gemengd koor o.l.v. Frans Oesterholt.
U wordt van harte uitgenodigd om deze dienst mee te vieren.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Actie Kerstpakketten van de gezamenlijke kerken. Zie ook onderstaande toelichting en ons nieuwsbericht Kerstactie 2023 -Berkellandse kerken.

Na de dienst is er koffie/thee of fris en kunnen we elkaar ontmoeten en in gesprek gaan.

Bloemen en liturgie

Lees waar de bloemen in deze dienst naartoe gaan en de liturgie van deze dienst door dit document te openen: 2023-12-03 Bloemen en Liturgie.

Toelichting op de collectie

Stichting Kerstactie Kerken Berkelland

In 2005 is in de cliëntenraad van de gemeente Berkelland gesproken om iets extra’s te doen met Kerst voor de minima. “Of de kerken dit niet konden oppakken?” was hun vraag. Alle kerken in Berkelland werden uitgenodigd mee te denken over deze vraag. Op 28 februari 2006 was de eerste gezamenlijke vergadering. Instanties zoals de Sociale Dienst van de Gemeente Berkelland, Sensire en de Voedselbank hebben hun deskundigheid ingebracht. Na diverse vergaderingen is besloten een kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken te organiseren.  Zij selecteren cliënten en sturen hen een brief met daarbij ons aanbod voor een kerstpakket. Die cliënten kunnen dan bij ons een pakket aanvragen (telefonisch of per e-mail). Na sluiting van de aanmeldperiode worden de pakketten besteld bij één van de supermarkten in de gemeente Berkelland (op roulatiebasis). Medio december kunnen de aanvragers hun pakket afhalen bij één van de vier afhaalpunten.

Meer informatie over onze werkwijze: Stichting Kerstactie Kerken Berkelland