Kerkdienst in de Dorpskerk

Datum: 16-06-2024  Tijd: 10:00
Predikant: ds. A.L.van den Dries (Ruurlo)

Zondagse eredienst. Je wordt van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd.
De eerste collecte is voor VluchtelingenWerk.
De tweede collecte is voor onze kerk.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een kopje koffie/thee of fris te drinken.

De dienst is ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Bloemen en liturgie

Lees waar de bloemen in deze dienst naartoe gaan en de liturgie van deze dienst door dit document te openen: 2024-06-16 Bloemen en Liturgie.

Toelichting op de collecte

VluchtelingenWerk – Wereldvluchtelingendag
Wereldvluchtelingendag is een internationale dag die door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om vluchtelingen over de hele wereld te eren.
Het valt elk jaar op 20 juni en viert de kracht en moed van mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan conflicten of vervolging.

Wereldwijd zijn er meer dan 35,3 miljoen vluchtelingen op zoek naar veiligheid

Hoop ver weg van huis
We kunnen allemaal meer doen om vluchtelingen meer hoop – en meer kansen – te geven. Het opnemen van vluchtelingen in de gemeenschappen waar ze veiligheid hebben gevonden na het ontvluchten van conflict en vervolging, is de meest effectieve manier om hen te ondersteunen bij het hervatten van hun leven en hen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan hun gastgemeenschap. 
 

Het is ook de beste manier om hen voor te bereiden om naar huis terug te keren en hun land weer op te bouwen, wanneer de omstandigheden dit veilig en vrijwillig mogelijk maken, of om te gedijen als ze in een ander land worden hervestigd.

Lees meer: Vluchtelingenwerk.nl.