Actie voor kinderen in Oekraïne groot succes

Datum: 27-02-2024  

Kerk in Actie haalt 650.000 euro op voor kinderen in Oekraïne

De huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie in november 2023 heeft ruim 650.000 euro opgebracht voor kinderen in Oekraïne.
Het is een van de hoogste eindstanden tot nu toe. Kerk in Actie-directeur Jurjen de Groot: “Hieruit blijkt de grote betrokkenheid van Nederlanders met de mensen in Oekraïne.”

Meer dan 6.200 collectanten en 475 coördinatoren werkten mee om de landelijke collecteweek van Kerk in Actie in november 2023 mogelijk te maken. Ook onze Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem heeft zich hier sterk voor ingezet, zie Collecte voor kinderen in Oekraïne.

Jurjen de Groot is dankbaar dat er zoveel geld is opgehaald om kinderen in Oekraïne te helpen deze verschrikkelijke tijd door te komen.
“Hoewel de politieke steun voor Oekraïne lijkt af te brokkelen, krijgen wij bij Kerk in Actie een heel ander beeld. Gelukkig leven veel Nederlanders juist enorm mee. De opbrengst van de huis-aan-huiscollecte die we voor Oekraïne hebben gehouden, is een van de hoogste tot nu toe.”

Hulp onverminderd nodig

Veiligheid, stabiliteit en psychosociale ondersteuning. Dat wil Kerk in Actie bieden aan kinderen in Oekraïne. Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land.
Kinderen krijgen een veilige plek om te spelen, psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven en Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben.

Voor meer informatie: kerkinactie/noodhulp-oekraine.