Glazen entree in de Dorpskerk

Meer comfort, lagere stookkosten en mooi inkijkje door de nieuwe glazen entree in de Dorpskerk

Wie nu de Dorpskerk inloopt, komt binnen via een glazen entree. Deze voorziening zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en geeft bovendien een mooie kijk op het interieur van de kerk.

Tijdens de ingrijpende interne verbouwing van de Dorpskerk in 2018 werd al gesproken over de mogelijkheid om de entree onder het orgel te voorzien van een glazen deur. Om financiële redenen kwam dat er toen niet van. De hoge energieprijzen gaven nu het extra duwtje om dat plan toch uit te voeren. Zo wordt de koude beter buiten gehouden.

Bezoekers van de kerk die dichtbij de deur zaten, klaagden nogal eens over de tocht. Er wordt nu met de nieuwe glazen entree niet alleen energie bespaart, maar het comfort is met de nieuwe deuren ook verbeterd.

Deuren open

Vaak wordt gevraagd of de deuren van de kerk niet vaker open kunnen staan, zodat mensen gewoon even binnen kunnen lopen.Dat wordt nu ook mogelijk. Weliswaar is dan alleen de ruimte onder de toren, de hal dus, opengesteld, maar van daaruit heeft men wel een mooi zicht op het interieur van de 750 jaar oude Dorpskerk.

Er zijn ook ideeën om in de hal voorzieningen te treffen die mensen de mogelijkheid bieden even tot zichzelf te komen, stil te zijn of een kaarsje te branden.

Zo wordt de Dorpskerk in het centrum van Ruurlo niet alleen steeds meer een plaats van ontmoeting, maar ook een rustpunt.

Overzichtsfoto met glazen entree