Kerstactie 2024 – Berkellandse Kerken

Datum: 01-11-2024  

Ook dit jaar organiseren de gezamenlijke kerken in Berkelland weer een Kerstpakketten actie.
De doelstelling van de Kerstactie van de kerken luidt: 
“Inwoners van de gemeente Berkelland die in een uiterst minimale en moeilijke financiële situatie verkeren een levensmiddelenpakket voor de Kerst aanbieden als steuntje in de rug”
De essentie zit ‘m natuurlijk in het laatste deel. We hopen dat deze mensen zich gezien voelen en weten dat er aan hen gedacht wordt. 

De vraag naar een kerstpakket neemt toe

Als organisator van de jaarlijkse Kerstactie proberen we elk jaar een schatting te maken van het aantal kerstpakketten. Daarvoor raadplegen we onze partners Fijnder (Sociale Dienst), de Voedselbank Oost-Achterhoek en de Stichting Schuldhulp Op Maat (SOM).

We merken dat niet alleen het aantal cliënten van deze organisaties een graadmeter is. Een andere graadmeter is het aantal aanvragen voor een kerstpakket.
Op de website www.kerstactieberkelland.nl staat het aantal jaarlijks verstrekte pakketten sinds onze eerste Kerstactie in 2006. Wat opvalt is dat dit aantal vanaf 2020 zelfs boven de 500 kerstpakketten lag, terwijl in die jaren de werkloosheid steeds laag is geweest. Gezien de sterk gestegen kosten van levensonderhoud de laatste jaren is het heel begrijpelijk dat meer mensen hun schroom overwinnen en toch een kerstpakket bij ons aanvragen.

Help ons helpen!

Door de hoge inflatie is vorig jaar de inkoopwaarde van een pakket verhoogd naar € 55,- voor een gezin en € 38,- voor een alleenstaanden. Alleen op die manier konden we dezelfde kwantiteit en kwaliteit blijven leveren als in eerdere jaren.

Meer pakketten met een hogere inkoopwaarde betekent dat er meer geld nodig is…
Vorig jaar bedroeg de rekening van de supermarkt die de 511 pakketten leverde € 23.173,53.

Help ons helpen en steun de Kerstactie 2024 met een bijdrage op IBAN:
NL24 RABO 0135 6533 47 t.n.v. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland.
 

Laat uw hart spreken. Dan kunnen we straks in december weer vele huishoudens die het financieel moeilijk hebben blij maken met een mooi kerstpakket, als een steuntje in de rug.

Bij voorbaat dank! 

Ga voor meer informatie naar www.kerstactieberkelland.nl.