Bij bijzondere gelegenheden staat er in de Dorpskerk altijd een bijzonder bloemstuk. Men noemt dat een liturgisch bloemstuk omdat de schikking en de bloemen verband houden met wat er tijdens de kerkdienst centraal staat.
Bloemen spreken hun eigen taal. Het bloemstuk in de kerk is een symbolische vertaling van het thema en de lezingen van de kerkdienst. De werkgroep maakt met veel plezier en betrokkenheid bloemstukken met een symboliek die past bij de betreffende kerkdienst. Zo maakt men bloemstukken voor de doopdiensten, de 40-dagentijd, Pasen en Pinksteren, Eeuwigheidszondag, de Advents- en Kersttijd en de diensten rondom Oud en Nieuw.
Tijdens de Open Kerk op zaterdag 1 juli heeft de werkgroep Liturgisch Bloemschikken uitleg gegeven hoe men te werk gaat. Er is die middag een bloemstuk gemaakt dat de daaropvolgende zondagochtend tijdens de dienst in de kerk stond. Aan belangstellenden hebben ze uitleg gegeven en zijn vragen beantwoord.
Aan elk bloemstuk gaat een studie vooraf. Men raadpleegt boeken en voorbeelden.
Ook lagen er fotoboeken met voorbeelden van de vele bloemstukken die in de loop der jaren werden gemaakt. Daarin ziet men ook hoe veelzijdig dit werk is, van een kruiwagen met land- en tuinbouwproducten tijdens de Oogstdienst tot een ingetogen bloemstuk bij de herdenking van overleden gemeenteleden.