Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Datum: 23-09-2023  

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september a.s. kunt u in Ruurlo kleding en schoenen inleveren bij Gemeentecentrum de Sprankel aan de Domineesteeg 12.
De vrijwilligers zijn op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig en op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda). Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving.
Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op het creëren van een betere toekomst en te ontsnappen aan de armoedecirkel.

Wat mag u allemaal inleveren?

Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.
Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Aanvullende informatie

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie of wilt u misschien zelf als vrijwilliger aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl of neem gerust contact met ons op!