Open Kerk: Quatre-mains concert in de Dorpskerk


Zaterdagmiddag 6 juli vanaf 15.00 uur nemen steeds twee pianisten plaats achter de vleugel in de Dorpskerk.
Eén van hen is pianodocente Irene Venderbosch. De andere twee handen wisselen. Samen zorgen zij voor een mooi concert van quatre-mains muziek.

Tijdens de Open Kerk lieten vorige week overwegend jonge leerlingen van Irene Venderbosch aan de vleugel horen hoeveel zij in korte tijd hadden geleerd.

Over het quatre-mains concert op 6 juli zegt Irene Venderbosch: “Nu zijn de volwassen leerlingen uit mijn lespraktijk aan de beurt, beginnend en gevorderd. Wij spelen werken van o.m. G. Hengeveld, J. Andriessen, A. Diabelli, A. Dvorak en J. Brahms.

Er is veel muziek geschreven voor quatre-mains en er zijn landelijk ook veel quatre-mains voorspeelgroepen waarvan ik samen met Froukje van Eerde (zie foto) deel heb uitgemaakt. Het wordt zaterdag een leuk gevarieerd uurtje dat je niet mag missen.”

De deuren van de Dorpskerk staan zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur open. De pianisten nemen om 15.00 uur plaats achter de vleugel in de Ontmoetingsruimte. Op de tribune en de stoelen is ruimte voor zo’n 80 bezoekers.

In de zomer is de Dorpskerk elke zaterdagmiddag open