Open Kerk: Klanken kleuren de Dorpskerk

Zaterdagmiddag 13 juli vanaf 15.00 uur laat Gerrie van der Horst de bezoekers van de Open Kerk ervaren hoe klanken de kerk kunnen kleuren. Je gaat ervaren wat zang, muziek en klanken met je doen.

Gerrie van der Horst put uit eigen ervaring. Ze kan zich een leven zonder zang niet voorstellen. Je ziet haar dan ook helemaal opbloeien zodra ze haar stem laat horen. Dat doet ze op veel manieren en momenten.
Daar ging wel een ervaring aan vooraf. Zij zegt daarover:
“Na een depressie ontdekte ik wat zingen met je kan doen. Acht jaar lang heb ik hem weg kunnen zingen. Daarna heb ik lessen gevolgd om te leren zingen met je innerlijke stem. Zingen werd helen.
Ik heb een dirigentenopleiding gevolgd en ben gedichten gaan schrijven om die later op muziek te zetten. Ook het kerkorgel kwam in beeld. De diepe klanken van het orgel komen bij je binnen, evenals die van de vleugel.
Ik ga de bezoekers ook leren luisteren naar de bijzondere klanken van klankschalen”.

Voorbeeld van Tibetaanse klankschalen

Neuriën

“Als dirigent begin ik een koorrepetitie vanuit neuriën. Daarmee kunnen mensen los laten wat ze die dag hebben gedaan. Dat gaan we zaterdag vast ook wel even doen. Ik wil die klanken laten voelen.”

Gerrie slaagt er met haar enthousiasme altijd in om mensen mee te laten zingen. Dat zal zeker zaterdagmiddag ook gebeuren. Ter geruststelling zegt ze: “Maar alleen luisteren mag ook”.